A látás épségének fenntartásában fontos szerepet játszanak olyan mikrotápanyagok, melyeket a szervezet nem képes előállítani. Ezért ajánlott figyelmet fordítani a megfelelő mennyiségben történő napi bevitelre. Kutatások igazolják, hogy az étrend fontos szerepet játszik a szem egészségének megőrzésében. Sokan étkezéssel nem tudják naponta megfelelő mennyiségben biztosítani a szem számára szükséges mikrotápanyagokat. A legtöbb általános multivitamin-készítmény pedig nem tartalmazza a jó látást támogató összetevőket. A látást a napsugárzás is veszélyezteti: a napfényből érkező UV-sugarak oxidatív stresszt idézhetnek elő a sejtekben, mely káros anyag felhalmozódáshoz vezet.
Mivel ezek egyikét sem a szervezet állítja elő, ezért az alábbi vitaminok, ásványi anyagok napi bevitelére érdemes odafigyelni:
A sejtek anyagcsere-folyamataiban és a szemben a fény hatására képződő anyagokat, úgynevezett szabadgyököket megkötik és hatástalanítják, hozzájárulnak a sejtek oxidatív stressz elleni védelemhez.
A cink a szervezetben zajló számos folyamatban szükséges és hozzájárul a jó, úgynevezett normál látás fenntartásához.
Az omega-3 zsírsavak közé tartozó DHA (dokozahexaénsav) a szövetek, így a retina létfontosságú összetevője, normál látás fentartását támogatja.
Felhasználási javaslat:
Vegyen be napi 1 tablettát étkezés közben.
Az étrendkiegészítő alkalmazása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot!
Kisgyermekek elől elzárva tartandó!
Az ajánlott adagot ne lépje túl!