Blog

A következő  nagy dolog az immunrendszerben.
28
Júl

A Q10 koenzim előnyei

A Q10 koenzim, más néven CoQ10, olyan vegyület, amely segít a sejtek energiatermelésében. A szervezet természetesen termel CoQ10-et, de ez a folyamat az életkorral csökken. Szerencsére a CoQ10-et táplálék - kiegészítőkkel, vagy megfelelő élelmiszerekkel, a táplálkozásban be tudjuk vinni szervezetünkbe.

A leginnovatívabb dolgok a Gránátalma- és Jiaogulan- nal .
28
Júl

Több tudományos kísérlet bizonyítja a gránátalma pozitív hatását a szív- és keringési rendellenességekkel, valamint a rák és a gyulladásos megbetegedésekkel szemben.

A cukorbetegség késői szövődményei
21
Jún

A cukorbetegek gondozásánál a legfontosabb feladat az idült szövődmények megelőzése, kezelése jelenti. Ennek oka, hogy az utóbbi évtizedekben a cukorbetegség jól kezelhetővé vált, a betegek várható élettartama kitolódott, így sok esetben lehetőség van a késői szövődmények kialakulására.

Miért fontos a vitamin pótlás?
18
Júl

Az egészség attól függ, hogy sikerül-e a szervezetben zajló folyamatokat egyensúlyban tartani. Ahhoz, hogy egészségesek maradjunk, szükségünk van ásványi anyagokra, vitaminokra és alapvető zsírsavakra.

Miért nem emlékszem semmire?
10
Nov

Bárkivel előfordulhat, hogy hiába töri a fejét., de nem jut eszébe, pedig nagyon fontos dologról lenne szó.. Nem találja az autó kulcsot ! – Ismét! - Összefut valakivel, és 5 perccel később elfelejti a nevét. – Vagy ! Kijön a bevásárló központból, és fogalma sincs arról, hogy hová parkolt az autójával?

Az ízületi bántalmak és a táplálkozás
06
Júl

Magyarországon nagyon sokan küzdenek valamilyen ízületi, reumatológiai problémával. Fontos tudni, hogy az ízületi fájdalmak enyhítésének egyik módja a helyes táplálkozásban rejlik! Érdemes odafigyelni, hogy mit viszünk be szervezetünkbe táplálkozás címén.

- Mit tegyek? – Mit egyek?
08
Szept

- Mit tehetek a vércukor szint csökkentése érdekében? – Mit ehetek egyáltalán cukorbeteg létemre?

- Gyakran elhangzó kérdések ezek, hiszen a cukorbetegek számtalanszor – olykor kétségbe esve – érdeklődnek az őket izgató alapvető gondok felől. Az Ön egyedi gondjait is figyelembe vevő válasz természetesen csak kezelőorvosától várható.

A stressz: Betegségek vs. Valóság
23
Aug

Ismerik ezeket az élet helyzeteket? - Ha a gyerekek nem hagyják abba az üvöltözést, vagy a főnöködtől fejmosást kaptál, mert nem készítetted el időben a jelentést, vagy tartozásod van, és nem tudod időben megadni?

A szexuális élet  meglepő egészségügyi hatásai I.
16
Szept

A szexualitásnak kimutathatóan pozitív hatásai vannak a szervezetben. Csökkenti a stressz kialakulását, a rák és a szívroham kockázatának kialakulására is hatással van. 

A magas vérnyomás megelőzésének 7 legjobb módszere.
01
Okt

A magas vérnyomás kialakulása megelőzhető, ha egészségesebb életmódot követünk. Különösen fontos azoknál, akiknél már magas vérnyomást diagnosztizáltak. Bizonyított, hogy a szokások megváltoztatásával, a táplálkozásra és a mozgásra való odafigyeléssel is csökkenthető a vérnyomás, és ezzel csökkenthető a szív-és érrendszeri elhalálozás kockázata.

5 tipp, hogyan őrizd meg egészséged a téli hónapokban is ?
09
Okt

A téli hónapok egyszerre elfoglaltak és izgalmasak. Az ünnepi szezont tehát nem véletlenül nevezik így, ez ugyanis az ideje a családi ebédeknek, az ünnepi partiknak, a karácsonyi ajándékozásnak és a velejáró stressznek is. Ez mind rengeteg ok arra hogy időnként elhanyagoljuk az egészségünket.

10 tény a koronavírussal kapcsolatban, amit érdemes tudni
23
Ápr

1. A koronavírus érzékeny ugyan az UV-C fényre. De ezt hullámhosszt a Föld légköre nagyrészt kiszűri...

 

A fényvédelemről dióhéjban
18
Máj

A Napból érkező sugarak csak kis része esik a látható fény tartományába. A minket érő napsugarak egy része a melegítő hatású infravörös fény, amely elengedhetetlen a D-vitamin aktív részének kialakulásához, és így fontos szerepe van a csontképzésben, serkenti a vérkeringést és az anyagcserét, vagyis szükségünk van rá........

5 fontos tápanyag a mentális egészségünkért
24
Ápr

A bennünket ért környezeti hatások (életmód, táplálkozás) jelentősen befolyásolják a mentális egészségünket. Tény, hogy a problémák hátterében akár hiánybetegség is állhat. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, hogy milyen vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket viszünk be a szervezetünkbe.