Ez a Te ajándékod! - Kattints ide >>>>!

5 tipp, hogyan őrizd meg egészséged a téli hónapokban is ?

5 tipp, hogyan őrizd meg egészséged a téli hónapokban is ?

A téli hónapok egyszerre elfoglaltak és izgalmasak. Az ünnepi szezont tehát nem véletlenül nevezik így, ez ugyanis az ideje a családi ebédeknek, az ünnepi partiknak, a karácsonyi ajándékozásnak és a velejáró stressznek is. Ez mind rengeteg ok arra hogy időnként elhanyagoljuk az egészségünket.

Ezenfelül az influenza szezon is általában októberben kezdődik, így az egészségünk megőrzése még fontosabb. Amikor elkezdődik a rossz idő, sokan tapasztalnak csökkenést a koncentrációjukban, illetve alapvető rossz közérzetet, ami részben a rövidebb nappaloknak, részben az ünnepek végének köszönhető. A rossz közérzet és a depresszió miatt sokan az étkezési szokásaikban is felborítják a rendet, és ehhez az ünnepi ebédek könnyelműsége is nagyban hozzájárul. Ez még több problémához vezethet. Ezen felül azok a gyümölcsök és zöldségek, amikhez nyári juthatunk legfrissebb formájukban - mint például az áfonya, eper, sárgadinnye, friss nyári paradicsom, az uborka, és a patisszon – kezdenek eltűnni. A megelőzés a legjobb gyógymód, ahogy ezt sokan állítják, ezért ha felismerjük a téli hónapok okozta veszélyeket, sokkal felkészültebbek lehetünk velük szemben.

Photo by Oleksandr Pidvalnyi

5 tipp hogyan maradj egészséges amikor beköszönt a hideg idő!

1. Fogyassz szezonális őszi és téli gyümölcsöket.

Amikor az idő elkezd zordabbra fordulni, természetesen egyre kevesebb növény számára megfelelő az éghajlat, de nem szabad elfelejteni hogy sok hazai növényünk van aminek a betakarítási ideje ősszel kezdődik. Az őszi zöldségek és gyümölcsök egyik fontos előnye, hogy ezek többnyire lassan termőek, így a vitamin és ásványi anyag koncentrációjuk sokkal magasabb.

Fogyassz többet például birsalmából, édesburgonyából, kelbimbóból, spenótból vagy a sóskából.

Ezek mindegyike fontos ásványi anyagokat tartalmaz, amik segítik az egészséged megőrzését.

2. Mozogj többet a lakásban.

Mindenkinek ismerős az érzés, amikor odakint lecsökken a hőmérséklet 10 °C környékére és vele együtt a motivációnk is hasonló mértékben alábbhagy. Ennek még nem kell feltétlen azt jelentenie hogy a mozgást ki kell hagynunk az életünkből a téli hónapokra.
Rengeteg lehetőségünk van arra hogy a meleg lakásunkban sportoljunk.

Segítségünkre lehet többek között a jóga, gerinctorna, de akár egy gyors ugrálókötelezés is formában tarthat és javítja a szív- és érrendszerünk egészségét ha a hajnali futást ki is hagyjuk a napunkból a hideg idő miatt.
Az izmaid egészségéhez elengedhetetlen a rendszeres mozgás, épp úgy mint a megfelelő kalcium bevitel. Próbáld ki a szerves kalcium termékünket az új téli edzéstervedhez.

3. Erősítsd az immunrendszered, hogy felkészült legyen influenza szezonban is

Az immunrendszerünk észrevétlenül véd meg minket a a külső kórokozóktól és a belső, rosszindulatú hibás sejtek szaporulatától. Sokszor észre sem vesszük, miként győzi le testünk támadóit. Egészen addig, amíg az immunrendszer erős és legyőzi ezeket, el is feledkezünk erről a komplikált és összetett rendszerről.

Panaszok és tünetek már csak akkor alakulnak ki amikor az immunrendszerünk elvesztette a harcot a kórokozók ellen.

Mit tehetünk a védelme érdekében?

Első lépés a megelőzés, kerüljük az olyan tevékenységeket amelyek károsítják az immunrendszerünket.
Ilyen például a rendszertelen táplálkozás, a gyógyszerek (pl. az antibiotikumok, szteroidok, fájdalomcsillapítók), a stressz és természetesen a kábítószerek (alkohol, drogok).

Mivel támogathatjuk az immunrendszerünk?

- Vitaminok és ásványi anyagok

Ételeink egyre kevésbé tartalmazzák a megfelelő vitaminokat és ásványi anyagokat, sokszor még akkor is szükségünk van utánpótlásra ha rendszeresen fogyasztunk friss ételeket.
Különösen fontos a C és
D-vitamin megfelelő bevitele.

Próbáld ki a Spirulina kapszulánkat, ami komplex vitaminokat tartalmaz.

- Vízbevitel.
A testünk legfontosabb alkotóeleme a víz. Ez alkotja az immunrendszerünk nagy részét is, a nyiroknedveket. Tehát mindig fontos a megfelelő vízbevitel.

- Mentális egészség

Kevesen tudják, de az immunrendszerünk megfelelő működéséhez nem csak testileg kell egészségesnek lennünk, hanem lelkileg is. A depresszió, szorongás és a tartós stressz kimeríti az immunrendszerünk, ezért törekedjünk harmonikus életvitelre és a kiegyensúlyozott emberi kapcsolatokra.

4. Eddzük a vérkeringésünket!

Photo by ulleo

A szervezetünk megfelelő vérellátása elengedhetetlen hogy egészségesek maradjunk a téli hónapokban is. Az érrendszerünk egészsége érdekében mindenképp rendszeresen sportoljunk de azon kívül próbáljuk ki valamelyik ismert módszert annak további stimulálására.

- Szauna hetente legalább egyszer.

A szaunázás elsősorban az északi országok kedvelt időtöltése, ők már több mint 2000 éve művelik ezt a kikapcsolódást. Azon felül hogy relaxál, edzi az ereket és szinte azonnal felébreszti a vérkeringést. Továbbá a pórusainkat is tisztítja. Végezd legalább hetente egyszer.

- Forró-hideg váltott zuhany

Ha nincs lehetőségünk hetente szaunázni, az sem baj, ez egy olyan érrendszeri torna amit bárki végezhet otthon a fürdőszobájában. Meleg vízzel kezdjük és amikor a testünk átmelegedett, váltsunk hideg vízre és először a végtagokat csapassuk át, majd az arcot és a törzset is.
A vérkeringésed meg fogja hálálni!

5. Támogasd az emésztésed.

Photo by silviarita

Mint tudjuk, a nyirokrendszeren kívül a legfontosabb része az immunrendszerünknek a bélflóránk.

Ha ez, az első számú védelmi vonalunk megsérül, sokkal nagyobb veszélyben vagyunk hideg idő esetén. Fogyassz teljes kiőrlésű lisztből készült termékeket, rostban gazdag ételeket.
Kerüld a finomított cukrot és a túlzott zsírfogyasztást.

Fontos hogy rendszeresen táplálkozzunk, emellett ne terheljük a szervezetünk túl nagy mennyiségű étellel egyszerre.
Ha mégsem sikerül elkerülni a puffadást vagy a gyomorégést, a savlekötők vagy a különböző gyógynövények – mint pl. a gyömbér, articsóka vagy a citromfű – is a segítségedre lehetnek.

Több mint 10 gyógynövényt találsz a Digeso kapszulákban, többek között a már említett gyömbért, articsókát és a citromfüvet.

Ezt a pár egyszerű módszert betartva harcra kész lehetsz ha beköszönt a hideg idő, a szervezeted meghálálja a törődést, és az immunrendszered erősebb lesz mint valaha.

Te melyik módszert fogod először kipróbálni?