Ez a Te ajándékod! - Kattints ide >>>>!

A leginnovatívabb dolgok a Gránátalma- és Jiaogulan- nal .

A leginnovatívabb dolgok a Gránátalma- és Jiaogulan- nal .

Több tudományos kísérlet bizonyítja a gránátalma pozitív hatását a szív- és keringési rendellenességekkel, valamint a rák és a gyulladásos megbetegedésekkel szemben.

VITALFOOD.HU

A gránátalma őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia ,de mára már a földközi-tenger területein és Dél Amerika melegebb vidékein is elterjedt. Most már a Távol keleten is kezd elterjedni, Indiában például fűszerként is használják.

A gránátalma már Közép-Európában is termeszthető az enyhe tél miatt.

A kezdetben zöld, később narancssárga színű gyümölcs kinézetében egy bogyóhoz hasonlít. A gyümölcs átmérője kb. 10 cm. A termés sokmagvú, rekeszes bogyótermés. A vastag héj alatt fehér hártyákkal osztott gyümölcs rengeteg apró magot tartalmaz, a magokon különálló gyümölcshús van.

A gránátalma nagy mennyiségű flavonoidot(mint például antociánt és kvercetint tartalmaz.Káliumban C - vitaminban és kalciumban gazdag.

A gránátalma fajtáit a gyümölcs színe alapján csoportosítják: fehér, sárgászöld, sötétpiros, feketés ibolya. A legelterjedtebb a sötétpiros és a sárgászöld. A magok húsa általában vörös.

Számos beteg igazolta rendkívüli gyógyító-megelőző hatását az érrendszeri és rákos betegségek esetén. A legismertebbek napi egy pohár gránátalmalé fogyasztása egy év alatt az érfali lerakódásokat csökkenti. Rendszeres fogyasztása vérnyomáscsökkentő és vérrögképződést gátló hatású, a vérhígítók és koleszterincsökkentők hatását növeli és lassítja a ráksejtek növekedését is.

A gránátalma leve teli van antioxidánsokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, így valószínűsíthető, hogy a vérnyomást is képes csökkenteni. Egyes tanulmányok megerősítik, hogy a gránátalma leve igen kiváló a vérnyomáscsökkentésben. Ha szeretjük az ízét, akkor pedig megéri belőle minél többet fogyasztani.

A hipertónia volt az elsődleges vagy másodlagos halálozási ok Amerikában 2006-ban a Centers of Disease Control szerint. A magas vérnyomás szívbetegségekhez, stroke-hoz és vesebetegséghez vezet. A legtöbb kutatás azt jelzi, hogy a gránátalma képes csökkenteni a szisztolés nyomást, ami a szív tényleges erejét jelzi.

A Maryland Egyetem a legegészségesebb gyümölcslé címet adományozta a nagy mennyiségű polifenol tartalma miatt.

A polifenolok növényi alapú antixidámsok, melyek segítenek megóvni a szervezetet a környezeti károkkal és a krónikus betegségekkel szemben. A gránátalma polifenoltartalma segít megelőzni a szívbetegségeket és csökkenti a szisztolést nyomást.

Egy uncia gránátalma leve 67 mg káliumot tartalmaz. Az American Heart Association szerint a kálium képes szabályozni a magas vérnyomást, mivel csökkenti a nátrium hatását. A szervezet tehát káliumot használ, hogy szabályozza a szív működését.

Dr. Michael Aviram, a haifai egyetem professzora egyes gyógynövények és gyümölcsök szív-, és érrendszerre gyakorolt hatását kutatta.

A gránátalma hatásosnak bizonyult az érelmeszedés ellen. Az egy dolog, hogy a megelőzésben milyen hatékony, de a már meglévő lerakódások egy részétől is megszabadította az érfalakat, így a kutatásban résztvevő betegeknél az érszűkület 35%-kal csökkent egy év leforgása alatt.

Jiaogulan,

Néhány erőnlétfokozó növényt, szintén ginzengnek neveznek, bár nem tartoznak a Panax nemzetségbe. Ilyen a déli ginszeng vagy Jiaogulan

Hatásai a gránátalmáéhoz hasonlóak, eredményességét tudományos kutatások sora bizonyítja.

Legjobb tulajdonsága, hogy rendkívül erős adaptogén. Ez azt jelenti, hogy ott és abban segít a szervezetnek, ahol és amire szüksége van. Egyensúlyba hozza a szervezet működését. Vegyük például a szív-, és érrendszerre gyakorolt hatását. A jiaogulan a megfelelő szintre állítja be a vérnyomást.

A jiaogulannak Indiában hangzatos nevet adtak: a cukorgyilkos. Hatása ugyanis négyszeresen áldásos a cukorbetegek számára: csökkenti a vércukorszintet, csillapítja a cukor iránti sóvárgást, antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású.

A Herba-D Gránátalma + Jiaogulan kapszulája tehát komoly segítség lehet a magas vérnyomás elleni harcban, mellékhatásai – a szintetikus szerekkel ellentétben – pedig mind pozitívak.forrás:

wikipedia

granatalma.info

Figyelmeztetés: A cikk kizárólag tájékoztatási célra szolgál. Nem alkalmas betegségek diagnosztizálására, gyógyítására,  megelőzésére, és nem helyettesíti a orvosi szolgáltatásokat. A cikkben szereplő megállapítások nem vonatkoztathatóak a honlapon található termékekre.