Ez a Te ajándékod! - Kattints ide >>>>!

Miért nem emlékszem semmire?

Miért nem emlékszem semmire?

Bárkivel előfordulhat, hogy hiába töri a fejét., de nem jut eszébe, pedig nagyon fontos dologról lenne szó.. Nem találja az autó kulcsot ! – Ismét! - Összefut valakivel, és 5 perccel később elfelejti a nevét. – Vagy ! Kijön a bevásárló központból, és fogalma sincs arról, hogy hová parkolt az autójával?

VITALFOOD.HU

Nyugodjon meg! Senkinek sem tökéletes memóriája, és bárkivel előfordul, hogy nem emlékszik valamire, még akkor is, ha még fiatal valaki.

Mi a normális?

A legutolsó élményeket - mint például az, ha valakivel összefut, bemutatkoznak egymásnak, és elfelejti a nevét  - erre lehet, hogy azért nem emlékszik, mert még nem rögzítette a memóriája, mert még egy friss impulzus érte.

Ezen kívül az agynak is van egy tárhely kapacitása. Helyet kell adnia az új, hasznos információk számára. Ehhez meg kell szabadulnia a kevésbé fontos dolgoktól, valamint azoktól, amelyeket nem gyakran használ.

Általános az is, hogy elfelejti, hogy hová tett valamit, vagy egy találkozót, amely szerepelt a naptárában. 

Leggyakrabban azért történik ilyesmi, mert annak idején nem tulajdonítottak ennek a dolognak  nagy figyelmet. Lehet, hogy az üzleti ebéd közben arra koncentrált, hogy nehogy kiömöljön az ital, amikor kitölti a pohárba,  ahelyett, hogy megtanulná az új ismerőse nevét, vagy más esetben, valószínűleg a vásárlási listára gondol, nem pedig arra, hogy hol hagyta az autóját. Akkor is képes az ember elfelejteni a dolgokat, ha fáradt, beteg vagy stresszes.

Vannak dolgok, amelyekkel megkímélheti saját magát ezektől a kellemetlenségektől. Lehet, hogy egy kicsit meg kell szerveznie (vagy átszerveznie) az életét:

  • Szervezze meg: szedje össze azokat a tárgyakat – és tegye egy helyre, amelyeket gyakran elhagy, ugyanazon a helyen, és a jövőben kevésbé valószínű, hogy eltűnnek. Helyezzen el egy ponton egy kulcstartót, és a mobiltelefon töltőállomását, hogy azok rendelkezzenek külön helyekkel, és mindig ide tegye le, ha hazamegy a lakásába.
  • Írja le. Az ütemezés, a telefonszámok és a születésnapok nyomon követése érdekében tegyen egy tollat ​​és jegyzetfüzetet, amibe mindent leír, és minden napot azzal kezd, hogy megnézi. Még ha nem is nézi meg minden nap a jegyzeteit, már a leírásuk segíti fejben tartani a dolgokat.
  • Nézze meg a naptárát . Vásároljon egy naptár füzetet vagy fali naptárat, és írja bele a találkozókat, születésnapokat, családi kirándulásokat - és minden mást. Nézze meg a következő napi ütemtervet, mielőtt lefekszik, hogy az események frissek maradjanak a fejében.
  • Ismételje meg, ismételje meg, ismételje meg. Az éppen megismert személy nevétől kezdve a megkeresni kívánt címig – ismételje el 10 –szer, ha kell 20 –szor, és a sokszori ismétlés által előbb –utóbb rögzül az emlékezetében.
  • Tornáztassa elméjét. Tegyen valamit az emlékezete kihagyásáért - Tanuljon új nyelvet, beszéljen meg könyveket barátaival, vagy gondolkozzon keresztrejtvényeken.
  • Ne zárkózzon be. Azok az emberek akik nyitnak az emberek felé, vagy jó kapcsolatuk van a barátokkal és a családjukkal, nagyobb valószínűséggel az emlékező képességük is sokkal jobb .