Ez a Te ajándékod! - Kattints ide >>>>!

Mire figyeljünk a napozószerek kiválasztásakor ?

Mire figyeljünk a napozószerek kiválasztásakor ?

A nyári időszak beköszöntével mindenki szeretné élvezni a napsütést, de fontos odafigyelni a bőrünk védelmére is. A napozószerek kiválasztása kulcsfontosságú ebben a folyamatban, ugyanis csak megfelelő védelemmel garantálhatjuk a bőrünk egészségét. A megfelelő faktorszám (Sun Protection Factor) kiválasztása az egyik legfontosabb szempont, hiszen ez határozza meg, mennyi időt tölthetünk a napon anélkül, hogy ártana a bőrünknek. Emellett figyelembe kell venni a bőrtípusunkat, az esetleges allergiákat, és az egyéb speciális igényeket is. A megfelelő napozókészítmény kiválasztásával élvezhetjük a napsütést anélkül, hogy aggódnánk a leégés miatt.

Az SPF (Sun Protection Factor) a napvédő termékek hatékonyságát méri, és meghatározza, mennyi ideig tartózkodhatunk a napon anélkül, hogy leégnénk. Íme néhány tipp a megfelelő SPF faktor kiválasztásához:

 1. Bőrtípus figyelembevétele: Az érzékenyebb bőrűeknek magasabb SPF faktorú termékeket érdemes választani. Általánosságban legalább az SPF 30 ajánlott a mindennapi használatra. Ha erős napsütés várható, akkor még magasabb faktorszámú naptejet válassz.

 2. UVA és UVB védelem: Az UVA-sugarak mélyebben hatolnak a bőrbe és az öregedés jeleihez vezetnek, míg az UVB-sugarak felelősek a leégésért és barnulásért. Olyan naptejet válassz, amely teljes körű védelmet nyújt mindkét sugárfajta ellen.

 3. Vízállóság: Ha vízparton vagy, fontos, hogy a naptej vízálló legyen. Így a fürdés vagy izzadás során is hatékonyan védi a bőrt.

 4. Fizikai védelem: Keresd az olyan naptejeket, amelyek cink-oxidot vagy titán-dioxidot tartalmaznak. Ezek fizikai védelmet nyújtanak, mivel a bőr felszínén maradnak és azonnal hatnak az UV-sugarak ellen.

 5. Fényvédelem mindenek felett: Ne feledkezz meg a napvédelemről, és válassz olyan naptejet, amely megfelel bőrtípusodnak és az időjárási körülményeknek is.

A naptej újra felvitele fontos ahhoz, hogy folyamatos védelmet nyújtsunk a napsugarak ellen, viszont van néhány irányelv, amit nem hagyhatunk figyelmen kívűl.:

 1. Időzítés: Napozás előtt legalább 30 perccel vigyük fel a naptejet, hogy a bőr felszívja és hatékonyan védelmet nyújtson.

 2. Újra felvitel: Napozás közben minden 2 órában ismételten vigyük fel a naptejet. Ha fürdünk vagy izzadunk, akkor még gyakrabban szükséges az újra felvitel.

 3. Vízállóság: Ha vízparton vagyunk, válasszunk olyan naptejet, amely vízálló. Az úszás vagy izzadás során is hatékonyan védi a bőrt.

 4. Erős napsütés: Ha erős napsütésben tartózkodunk, akkor gyakrabban ismételjük meg az újra felvitelt.

 5. Testfelület: Ne feledkezzünk meg a kevésbé látható testrészekről, például a fülekről, lábujjakról és hát alsó részéről. Ezeket is védeni kell.

 6. Leégés elkerülése: A leégés nem csak azonnal, hanem hosszú évtizedek múlva is problémát okozhat. A nap ultraibolya sugárzása daganatkeltő hatással bír. Minél fiatalabb korban történik a napégés és minél nagyobb mértékű, annál nagyobb veszélyt rejt magában hosszú távon.

Az UriageBiodermaLa Roche-Posay és Vichy olyan neves dermokozmetikai márkák, amelyek minőségi napozó termékeket kínálnak. Nézzük meg közelebbről mindegyik márkát:

 1. Uriage:

  • Az Uriage termálvíz alapú dermokozmetikumokat kínál, amelyek a bőr természetes egyensúlyát támogatják és az érzékeny bőrt is ápolják.
  • Bariésun termékcsalád környezetbarát napvédő termékeket tartalmaz, amelyek rendkívül erős fényvédelmet nyújtanak.
 2. Bioderma:

  • Bioderma Photoderm termékcsaládja a fényvédő termékek teljes választékát kínálja a bőr igénynek megfelelően, az egész család számára. Támogatja és megerősíti az érzékeny, napallergiára vagy a kémiai szűrőkre allergiás bőrt.
 3. La Roche-Posay:

  • Az Anthelios termékcsalád a La Roche-Posay fényvédő termékeinek egyik legnépszerűbb vonala. Különböző SPF faktorokkal ellátott fényvédőket kínál, amelyek magas védelmet nyújtanak az UV-sugarak ellen.
 4. Vichy:

  • Vichy napozó termékei szintén magas védelmet nyújtanak az UV-sugarak ellen. A Vichy Idéal Soleil termékcsaládja különböző SPF faktorokkal rendelkezik, hogy mindenki megtalálja a bőrének megfelelőt.

Ezek a márkák minőségi termékeket kínálnak, és a bőr védelmére nagy hangsúlyt fektetnek. Mindenki bőrtípusának és igényeinek megfelelően választhat napozószereket ezek közül a márkákból. ????